Bezoekersteller in de praktijk

Steeds meer organisaties maken gebruik van een bezoekersteller. Sommigen kiezen voor een enkelvoudige teller die ze zelf plaatsen, maar het komt ook vaak voor dat er door ons meerdere worden geplaatst, soms zelfs een heel netwerk verdeeld over verschillende locaties. Een bezoekersteller geeft een enorme hoeveelheid interessante (in sommige gevallen zelfs essentiële) informatie waar bedrijfsvoeringen mee kunnen worden geoptimaliseerd. Concurrentie wordt in praktisch alle branches steeds harder en de klanten verwachten een steeds betere service. Met een bezoekersteller is het mogelijk om fysieke knelpunten en kansen te meten. Mogelijk in combinatie met een Moodbox, waarmee ook nog eens de stemming van bezoekers te meten valt. Het gebruik van personen tellers is ontstaan bij grote festivals, attracties en andere evenementen. Vooral uit veiligheidsoverweging is het nog steeds belangrijk om te weten hoeveel mensen zich bevinden bij bijvoorbeeld een popconcert. Naast handmatig tellen en opschrijven of turven, word er ook vaak geteld met handtellers waarbij een medewerker steeds op een knop moet drukken.
Met de komst van volledig geautomatiseerde tellers, is het ook voor kleinere situaties interessant geworden om bezoekers te tellen en bezoekersstromen in kaart te brengen. Vooral grotere organisaties begonnen in te zien dat een enkele bezoekersteller al een schat aan informatie kan verschaffen. Daarna volgden ook vele kleine ondernemers. Tegenwoordig merken wij dat onze systemen worden afgenomen voor allerlei verschillende organisaties en bedrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan musea, bibliotheken en winkels. Maar ook bij festivals worden steeds vaker geautomatiseerde tellers gebruikt.
De werking van een automatische bezoekersteller

Er zijn meerdere soorten tellers, de simpelste automatische bezoekersteller bestaat uit de zender- en ontvanger kastje en werkt op batterijen. Op de teller bevindt zich een display, welke het aantal gepasseerde personen weergeeft. De zender zend een infrarood straal uit naar de ontvanger. Iedere keer dat de straal onderbroken wordt, wordt geteld als één persoon. Aan het einde van een periode kan het aantal op de display worden uitgelezen en met een speciale magneetsleutel wordt de stand op 0 gezet.
Deze tellers bestaan er ook met een USB aansluiting in plaats van het display. Aan het einde van een periode wordt de data opgeslagen op een geheugenstick welke in de USB poort wordt gestoken. De gegevens van de stick worden vervolgens ingelezen in speciale analyse software op een computer waar de tellingen per uur, dag, week, maand en jaar zichtbaar zijn. Hiermee kunnen handige vergelijkingen en berekeningen worden gemaakt, bijvoorbeeld om trends te kunnen ontdekken.
In plaats van de USB aansluiting zijn er ook systemen die draadloos de tellingen doorsturen naar een gateway. Het mooie van deze oplossing is dat de gegevens via internet rechtstreeks naar het hoofdkantoor wordt verzonden. Tezamen met de data van alle overige filialen beschikt de directie in real-time over alle informatie!
De meest geavanceerde bezoekersteller is een combinatie van bovengenoemde technologie met een 3D stereo camera.
Heeft u interesse gekregen in een bezoekersteller?
Neem dan contact met ons op via de contactpagina of onderstaand formulier. ! Ook voor het geven van extra informatie of het maken van een plan voor de plaatsing van uw aan te schaffen tellers.
Contactformulier