Wilt u meer informatie over onze producten of diensten? Neem gerust vrijblijvend CONTACT op!

Bezoekersteller in bibliotheek

Bibliotheken willen bezoekersaantallen meten

Het is voor iedere bibliotheek belangrijk om te weten hoeveel bezoekers deze ontvangt, daar kunnen zij namelijk hun bedrijfsvoering op aanpassen. Niet iedere bibliotheekbezoeker leent een boek of doet een andere geregistreerde transactie, zodat het uitleen- of kassasysteem nooit kan weten hoeveel bezoekers er feitelijk in de bibliotheek geweest zijn. Het is zeer waardevol om de mensen te tellen in een bibliotheek zodat er analyses kunnen worden gemaakt over bijvoorbeeld:

  • Welke tijdstippen zijn de drukste van de dag, week, maand en jaar
  • Wat is de verhouding tussen bezoekers die een transactie doen en bezoekers die alleen een krantje komen lezen
  • Wat is de impact van feestdagen, exposities etc op de bezoekersaantallen
  • Wat is het gedrag van de bezoekers, welk pad lopen ze, waar zijn opstoppingen of ongebruikte ruimten

 

Bezoekers tellen in een bibliotheek: optimalisatie van de bedrijfsvoering

Op basis van de analyse van bezoekers kan een bibliotheek de bedrijfsvoering optimaliseren. Denk onder andere aan de volgende zaken:

  • Met meerdere gekoppelde bezoekerstellers wordt duidelijk wat het gedrag van mensen binnen de bibliotheek is. Waar staan ze bijvoorbeeld veel stil. Welke ruimte wordt niet veel betreden en zijn er op een bepaalde plek steeds opstoppingen? Met deze gegevens wordt het mogelijk om een bibliotheek optimaal in te richten. Tevens is te meten welke (tijdelijke) actie's wel, en welke niet werken.
  • De benodigde inzet van de juiste hoeveelheid personeel wordt duidelijker. Met bezoekerstellers in een bibliotheek kunnen exacte analyses worden gemaakt over bezoekersaantallen gedurende bepaalde tijdstippen, dagen, feestdagen en actie's. Met deze analyses ontstaat er inzichtelijkheid over vooraf te verwachten bezoekersdrukte in een bibliotheek.
  • De benodigde inzet van interieurverzorgers kan samengaan met het bereiken van een bepaald aantal bezoekers. Dit kan ook per ruimte afzonderlijk. (Denk bijvoorbeeld aan de toiletten)

 

Wilt u bezoekers tellen in uw bibliotheek?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u vrijblijvend. U kunt bij ons losse bezoekerstellers aanschaffen, maar wij kunnen ook een compleet systeem bij u plaatsen waarmee een enorme hoeveelheid professionele mogelijkheden tot uw beschikking komt. Wij leveren en plaatsen uitsluitend professionele systemen. Tevens zijn wij de Footfallcam specialist van de Benelux!

Heeft u interesse? Neem dan contact op via de contactpagina of met onderstaand contactformulier.