Wilt u meer informatie over onze producten of diensten? Neem gerust vrijblijvend CONTACT op!

Bezettingsgraad meten

Waarom bezettingsgraad meten?

Bezettingsgraad meten een steeds belangrijker wordende tool, in het optimaal benutten van ruimten. Denk bijvoorbeeld aan flexibele werkplekken, scholen, universiteiten en bedrijven. Door middel van het tellen van inkomende en uitgaande personen, wordt het mogelijk om bedrijfsvoering te optimaliseren. Met het inzichtelijk krijgen van bezetting per ruimte, wordt het namelijk mogelijk om bezoekersstromen te gaan managen en de bezetting van ruimten te optimaliseren. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat ruimten niet overbezet hoeven te raken, maar ook dat het onnodig dubbel gebruik van ruimtes wordt beperkt. Dit draagt onder andere bij aan het drastisch verlagen van energiekosten.

Hoeveel personen bevinden zich in een gebouw als er calamiteiten zijn?

De bezettingsgraad meten per ruimte is in veel gevallen essentieel. Er moet rekening gehouden worden met maximaal toegestane aantallen personen in geval van een calimiteit, denk hierbij aan brabd. In veel gevallen een bijna onmogelijke taak, wanneer dit zonder technologie gedaan moet worden. Gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem!

Bezettingsgraad meten voor regulatie van bezoekersaantallen

Voor het nauwkeurig en geautomatiseerd meten van bezetting van ruimten, beschikken wij over een aantal hoogwaardige tools. Onze draadloze enkelvoudige bezettingsgraad meter is zeer eenvoudig in gebruik, maar levert zeer nauwkeurige waardes. De bezetting meter geeft de actuele bezetting weer in een ruimte (Zowel binnen als buiten), door ingaand en uitgaand verkeer met elkaar te verrekenen. Het aanwezige display heeft verschillende modi, waardoor ook het totaal aantal mensen te zien is die binnen een periode in totaal zijn binnengekomen. Naast deze enkelvoudige oplossing, leveren wij ook systemen waarbij de data op een centraal punt op een computer binnenkomt. Hierbij is het mogelijk om meerdere bezetting meters in het netwerk te plaatsen, zodat er een real-time overzicht ontstaat van de bezetting van alle aanwezige ruimten.

Binnen of buiten aantallen bezoekers meten

Onze bezettingsgraad meters werken binnen en buiten zeer effectief. Het merendeel van onze personentellers werkt immers volledig draadloos. Ook op locaties waar geen elektriciteit voorhanden is, werken de enkelvoudige personentellers perfect.

Heeft u interesse in het geautomatiseerd bezetting meten? Neem dan contact met ons op!